Blogdan

Bitter Çikolata Hakkında Bilgi

Blog

Bitter Çikolata Hakkında Bilgi

Bitter çikolata (siyah çikolata, sade çikolata veya ekşi çikolata olarak da bilinir) bir çikolata türevidir. Daha yüksek oranda kakao katıları vardır. Kakao yağı ise sütlü çikolata ve beyaz çikolatadan daha azdır ve hiç şeker içermez.[1] Fırın çikolata türü de vardır. Koyu çikolata% 70-85 kakao tozu içerir. Hangi ürünlerin “bitter çikolata”[…]

Devamı »
Çikolata Yapımı Hakkında Bilgi

Blog

Çikolata Yapımı Hakkında Bilgi

Latince adı “tanrıların besini” anlamında Theobromocacao olan kakao ağacından elde edilen kakao, Batı Afrika, Batı Hint Adaları ve Güney Amerika’da üretilir. Kakao ağaçları dört yaşından sonra meyve vermeye başlar. Boyu 4-10 metre olan ağaç yılda iki kez ürün verir. Gövdeye ya da ana dallara yakın yerlerde çıkan meyve, olgunlaştığında uzunluğu[…]

Devamı »
Çikolatanın Tarihi Hakkında Bilgi

Blog

Çikolatanın Tarihi Hakkında Bilgi

Milattan önce, büyük olasılıkla Olmeklerden oluşan bir grup, Güney Amerika’da kakao ağacı yetiştirir. Mayalar, bir hayvanın bu ağaçtan bir meyve kopardığına tanık olur. Mayalar zamanla bu çekirdekleri nasıl kullanacaklarını öğrenirler. M.S. 600 yılında, Mayalar çikolatalı bir içecek yaparlar. Efsaneye göre, Aztek kralı Moctezuma günde 50 fincan çikolata içiyordu.

Devamı »